Marex

Sjøens konge

Om du lurer på hva navnet betyr, skal vi fortelle deg dette med én gang – «Marex» betyr «Sjøens konge» oversatt fra latin. «Mar» er «sjø» eller «hav», mens «rex» betyr «adelig» eller «konge». Sammenslåingen av ordene blir altså til noe slikt som «Konge av sjøen» eller «Sjøenes konge». Dette navnet har vært i bruk helt siden begynnelsen av selskapets historie, og med tiden har de virkelig stått for denne betydningen. Marex har satset høyt på den stadige utviklingen av sine modeller, og med en perfekt blanding av design, komfort og funksjonalitet har de skapt seg et navn som er velkjent i båtuniverset. Hvis du har vurdert å kjøpe deg en båt i det siste, har selskapet sikkert kommet opp i ulike diskusjoner eller nettforum allerede. Vi takker deg for besøket her på Marexboats.no, og er sikre på at du vil gjøre det rette valget etter å ha lest gjennom vår grundige informasjon rundt selve selskapet og båtene de tilbyr. Marex har ikke vokst frem til slike størrelser uten grunn – de har være konsistente og gitt båteierne akkurat det de trenger. Marex hjelper folk med å oppfylle drømmen, og aldri se seg tilbake. Mange båteiere har sett seg bli lei av doningene sine nettopp på grunn av manglende oppfølging og trøbbel med vedlikeholdet. Marex fokuserer på drømmene, på tankene rundt båtlivet, på hyppig bruk med minimalt vedlikehold og maksimalt kos.

Grimstad, et lite stykke Norge

Historien bak selskapet strekker sine røtter med en fire tiår tilbake i tid. Det hele begynte i Grimstad, en idyllisk liten kystkommune i Aust-Agder fylke, kun ei mil sør for Arendal. Hit kommer folk fra hele landet for å nyte det gode været og bade i det varme vannet. Tettstedet Grimstad har for lengst blitt en folkekjær favoritt blant nordmenn som er glade i sjølivet, og det er derfor ingen overraskelse at båtindustrien står sterkt i lokalmiljøet. Det var nettopp her entreprenøren Eyvin Aalrud startet Marex i 1973. Det var en meget beskjeden start, men fokuset var ikke på rikdom eller berømmelse. Fokuset var på komforten, på funksjonaliteten og på stabiliteten. Aalrud tenkte langsiktig, og drev med akkurat det han ønsket å drive med – bygge båter. Etter hvert begynte selskapet å vokse, og bestillingene strømmer på. En av hovedfordelene med Marex helt fra starten av var den rimelige prisen. Her ser man på nytt den norske tradisjonen og røttene i vår mentalitet. Aalrud ville ikke bli styrtrik på bekostning av nordmenn som ønsket å kjøpe seg en båt. Størstedelen av prisen for båtene var begrunnet i kostnadene, med et lite overskudd som gikk til lønn og markedsføring.

Rask vekst og fabrikk i Litauen

Etter hvert som bestillingene begynte å rulle inn som på løpebånd, ble det klart at man måtte utvide seg. De to sønnene Espen og Thomas ble raskt en del av familiebedriften, og Marex ble etter hvert en av de største båtbyggerne i Europa. Når sønnene tok over driften i 1989, begynte man straks forhandlinger i diverse deler av Europa om utbyggingen av en ny fabrikk. Til slutt falt valget på Litauen, et land med sterke båttradisjoner. Nå om dagen teller det totale arealet på fabrikkene over 13 000 kvadratmeter, noe som åpner opp for raskere håndtering av de utallige bestillingene uten at det går ut over kostnaden for selve båten. For tiden har Marex hele 12 ulike modeller i alle former og størrelser, og med 150 smilende ansatte forsikrer man seg en høy kvalitet på hver eneste båt som forlater fabrikken. Totalt sett har over tre tusen båter nådd ut til sine eiere, og 99,9% av dem er fornøyde med kjøpet. Marex-båter har fått hele 12 utmerkelser som «Årets båt», den gjeveste prisen en båtbygger kan vinne. Med over tretti partnere verden rundt og førti års erfaring er dette et praktfullt eksempel på norske ambisjoner.