375 Marex

En vakker oppdatering

Marex 375 er den største modellen fra Grimstad-selskapet som har frydet båtelskere i mange tiår. Gjennom årene har Marex skapt en rekke fantastiske båter, og de som har fulgt med i utviklingen vil sikkert huske den prestisjefulle Marex 370 CC som vant en rekke utmerkelser i sin tid. Marex 375 er i bunn og grunn en oppdatering av denne skjønnheten, der designeren Espen Thorup fikk leke seg med strømlinjeformede detaljer. Marex 375 tar for seg den moderne verden, der folk helst vil tilbringe så mye tid som mulig på dekk for deretter å bevege seg ned til soverommene og slappe av om kvelden. Dermed har man fokusert på området rundt kjøkkenet og ved badeplattformen – poenget har vært å skape så mye sitteplass som mulig, slik at man kan samle både vennegjengen og familien rundt bordene.

Marex 375 er en yacht på mer enn 12 meters lengde, og med 3,5 meter bredde er den som et hus på vannet. Her finner man en gigantisk bensintank på syv hundre liter, og vanntanken holder halvparten av denne summen. Dette betyr at man kan sette ut på lange reiser uten å bekymre seg for verken drivstoff eller hygiene. Over et dusin mennesker får lett plass i båten, og med to meters takhøyde vil man straks glemme at man ikke er hjemme på land. Marex 375 er over fire meter høy, og stikker nesten tre meter opp fra havoverflaten. Bredden har også muliggjort godt med plass rundt båten, noe som på nytt avgir følelsen av å være på en overdådig yacht, men til en brøkdel av prisen.

Skjønnhet på utsiden

Marex 375 er en skjønnhet av en båt, med vakre detaljer og innslag av tre som viser til den miljøvennlige, bærekraftige fremtiden vi alle prøver å være en del av. Båten er samtidig ganske nøytral, og vil dermed ikke tiltrekke seg for mye oppmerksomhet – dette sier mye om det norske selskapet og deres fokus på norske tradisjoner. Båten er som Norge i et nøtteskall, fylt med komfort og høy levestandard, men uten overdådig luksus som prøver å vise seg frem. Er det ikke slik vi nordmenn er? Marex 375 er dessuten den nyeste båten blant selskapets modeller, og bruker derfor den nyeste teknologien for å gjøre den så smidig som overhodet mulig.

Komfort på innsiden

Som sagt er det sitteplassene som har vært i sentrum av utformingen når Marex 375 fortsatt var på tegnebrettet. Når du klyver ombord vil du straks bli betatt av stemningen som siger inn i kroppen. Her får man lyst til å slappe av, gi slipp på stresset og lene seg tilbake i de komfortable sofaene som omringer den bakre delen av dekket. Den U-formede sofaen med bordet av tre i høyt kvalitet maner opp til sosialisering – her kan åtte-ti personer sitte og snakke om alt mellom himmel og jord mens den sterke motoren driver båten fremover. Et komplett kjøkken gjør matlagingen til en fryd, og den gigantiske plassen under dekk gjør at hver overnatting føles som et 5-stjerners hotell. Mengder av skapplass, smarte løsninger med innebygde leselys og vinduer med UV-beskyttelse, små sofakroker og et stort baderom gjør Marex 375 til den perfekte båten for store familier.

På vei fremover

Siden Marex 375 er en splitter ny båt, er den fortsatt ikke like berømt som andre modeller fra Grimstad-selskapet. Den dukket opp på havet i 2016 og har nylig begynt å omtales i diverse magasiner verden rundt, derfor kan Marex forvente å vinne flere prestisjefylte utmerkelser under året som kommer. Båten har allerede blitt nominert til «Årets offshorebåt» i Europa og «Årets motorbåt» av det tekniske teamet bak magasinet Motor Boat & Yachting.